Rareș Bogdan a răbufnit! Europarlamentarul lansează un mesaj dur: Li se pare că statul poate să calce totul în picioare

Mai precis, europarlamentarul s-a arătat revoltat de atitudinea unor funcționari publici din România. Potrivit liberalului, românii care au plecat din țară au fost „sătui de condițiile din România”.

„Românii nu au plecat din țară de fericire, de bine, că au vrut să plece la soare. Au plecat la muncă, sătui de condițiile din România. Le tot spun colegilor mei: măi oameni buni, oamenilor acestora nu le puteți oferi că au și rețele de gaz, drumuri, au și școli.

Lor trebuie să le oferiți servicii consulare foarte bune, să nu mai stea luni de zile să schimbe un pașaport în Marea Britanie, de unde dacă nu ai pașaport nu poți pleca și nu poți intra. Pentru că e o problemă: nu te duci doar cu buletinul.

Trebuie să le schimbăm mentalitatea oamenilor din Ministerul Afacerilor Externe cu privire la serviciul pe care-l oferă cetățeanului”, a declarat Rareș Bogdan, conform paginadetransilvania.ro

Rareș Bogdan a spus că funcționarii din România sunt prost pregătiți

De asemenea, acesta a susținut că funcționarii din România sunt „prost pregătiți” și „aroganți”.

„Pentru că, din păcate o spun, la noi când intri într-o instituție publică, cu foarte puține contraexemple, parcă ești cel puțin angajat dacă nu direct sluga funcționarului public. Asta e o mare problemă în România.

Acum o să mă înjure o mulțime de funcționari, dar nu cred că sunt funcționari mai prost pregătiți și mai aroganți decât în România! Nu cred! Am fost în Germania, Italia, Belgia.

Familia mea stă două luni de zile pe an în Italia și vreau sau nu vreau și intru cu ei în contact vara. Cunosc autoritățile din Grecia și Germania. Soacra mea locuiește în SUA.

Dar domnule: nu am întâlnit nicăieri și n-am văzut funcționari publici mai aroganți, mai plini de ei și privind cu lehamite omul din față decât românii. N-am văzut! Poate o fi, dar nu i-am văzut eu. Li se pare că statul poate să calce totul în picioare”, a completat Rareș Bogdan.