Potrivit lui Rareș Bogdan, politicienii care stau „cocoțați” de proiectul PNL sunt de două feluri.

„Politicienii cocoțați pe proiectul PNL de pulverizare a pensiilor speciale sunt de două feluri: unii cu realizări politice/profesionale la nivelul cercului de sudură de la Casa Pionierilor, alții cu experiențe macro: distrugerea economiei. Și unii și ceilalți sunt îngrijorați de faptul riscă să rămână de căruță, deoarece liberalii, guvernând în plină pandemie, au vizibilitate maximă.

Cum n-au de gând să facă parte din cor, ci se visează primadone, lansează aproape zilnic variante de rezolvare a problemei pensiilor speciale, după ce CCR-Dorneanu a blocat legea”, a scris Rareș Bogdan, potrivit evz.ro.

Pensiile speciale, doar o vacă de muls voturi

În opinia lui Rareș Bogdan, unii „nesimțiți” consideră că pensiile speciale sunt doar „o vacă de muls voturi” și totodată, aceștia se străduiesc să convingă PNL că „demersul nu a fost unul sincer”

Ce se petrecea în primăvara lui 2019: acești domni priveau siderați către PNL, care luase taurul de coarne și se decisese să pulverizeze pensiile speciale. Martor mi-e Dumnezeu, nu pentru a câștiga alegerile, ci deoarece așa era corect. Oare se îndoiește vreun român (unul care nu beneficiază de o asemenea pensie, ci e condamnat la contributivitate) că schimbarea acestui sistem infect este un act de reparație morală, obligatoriu, o datorie? Nu se îndoiește.

Exact asta le-a scăpat unor nesimțiți care au considerat pensiile speciale doar o vacă de muls voturi. Ticăloșii se străduiesc din răsputeri să convingă populația că demersul PNL nu a fost sincer și sugerează oamenilor inclusiv abordarea: ați stat la coadă la vot pentru pensiile speciale, și iată, și-au bătut joc!”, a adăugat Rareș Bogdan.

Când vor pierde lupta politică?

De asemenea, Rareș Bogdan consideră că acești „ticăloși” nu vor să se mobilizeze și să voteze amendamentul privind impzitarea pensiilor speciale, ci vor să amâne această chestiune până la momentul în care va fi posibilă organizarea alegerilor locale.

„Din momentul în care soluția va putea fi aplicată, sunt convinși că au pierdut bătălia politică. În loc să se mobilizeze și să voteze amendamentul PNL privind impozitarea la sânge, având, astfel, șansa unei reabilitări, politrucii se laudă cu soluții, uitând cine a nășit pensiile speciale. Scopul este simplu: amânarea chestiunii până la toamnă, când e posibilă organizarea alegerilor locale, pentru a se cățăra și mai puternic pe subiect, după principiul „mamă, ce mai tropăim!”. Dacă doreau să rezolve pensiile speciale rapid nu trânteau proiectul impozitării, nu-l blocau, nu-l doseau! Îl considerau un act de dreptate, nu o oportunitate.

Pentru a-și credibiliza atitudinea, acești profesioniști ai bacanalelor mioritice aruncă în spațiul public teme ușor de înghițit de către oamenii mai neinformați. De pildă: „nu mai luați credite externe, tăiați pensiile”! …Ce ipocrizie! Guvernul trebuie să acopere un deficit enorm, adică faptul că țara are cheltuieli bugetare cu mult mai mari decât veniturile, și asta în plină pandemie, când sistemul medical este supus la presiuni infernale. Iar a pune semnul egalului între guvernarea trecută, care s-a împrumutat masiv pentru a încerca să-și cumpere liniștea, și cea actuală, care a găsit visteria goală, este o mizerie”, a mai scris Rareș Bogdan.