Ce spune Rareș Bogdan

Marcel Ciolacu a înaintat o scrisoare deschisă către toți liderii partidelor parlamentare în care cere un consens pentru un plan național susținut de întreaga clasă politică pentru combaterea efectelor crizei provocate de pandemia de coronavirus.

În acest context, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan este de părere că acest gest este unul onorabil și că speră ca Marcel Ciolacu să nu fi făcut asta doar ca un gest politicianist.

„E un gest onorabil pe care îl face, sper să nu îl facă doar politicianist, ci să îl facă cu tot sufletul. În acest moment nu există partide politice, stânga sau dreapta, există doar interesul național al României și patriotism.”, este de părere liberalul.

Trebuie să existe cooperare

”Dacă nu ne vom pune cu toții la masă, începând de la președinte, la premier, la liderii principalelor partide, foștii președinți de stat, foști premieri și, bineînțeles, liderii partidului de guvernământ, colegii mei din Guvern, în frunte cu Ludovic Orban, situația poate fi extrem de gravă. România n-a mai întâlnit așa ceva în ultima sută de ani. E o situație fără precedent, iar acum nu e loc de atacuri, e loc de salvare.

Marea problemă este, astăzi, sănătatea românilor. Presiunea pe sistemul de sănătate, în două luni de zile, va fi tot mai scăzută. În schimb, peste două luni de zile sau, dacă vreți, acum, având în vedere că avem 1.020.000 de oameni în șomaj tehnic – toți exclusiv de la companii private, deja provocările economice vor fi înfiorătoare”, a spus Rareș Bogdan la B1 Tv.