Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit miercuri seară despre cum va arăta viitorul cabinet liberal, condus de Florin Cîțu.

Europarlamentarul a dezvăluit că nu este cazul să ne așteptăm la schimbări spectaculoase, iar Guvernul Florin Cîțu va fi clădit pe scheletul executivului format de Ludovic Orban.

”Este alegerea președintelui României și a Partidului Național Liberal. Se bucură de girul președintelui Klaus Iohannis. Poimâine dimineață, la ora 10, vom avea o întrunire a Biroului Permanent al PNL. Florin Cîțu va prezenta schema echipei de miniștri, a viitorului cabinet”, a declarat Rareș Bogdan, în direct la România Tv.

O dezvăluire importantă

”Vă fac o dezvăluire: va fi în mare măsură pe scheletul actualului cabinet. Cine se așteaptă la schimbări spectaculoase nu are de ce pentru că suntem mulțumiți de miniștrii noștri. Sunt sigur că cel care își alege echipa și cel care va face anunțul este Florin Cîțu.

Este sprijinit în negocierile pe care le va avea cu toate forțele politice. Este important să oferim românilor o guvernare capabilă și stabilă”, a mai spus Rareș Bogdan.

Trebuie precizat că preşedintele Klaus Iohannis a desfășurat, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Conflict între Președinție și Parlament

Noul proces de desemnare a unui Premier a venit după decizia de luni a CCR, care a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament, din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al CCR, președintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis a explicat nominalizarea lui Florin Cîțu astfel:

”PNL a constituit un Guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate de PSD. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare și s-a apucat de lucrurile importante, pentru a fi mai aproape de cetățean.

”Nu ne dorim blocaj”

Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement și a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament.

Apoi, surpriză neplăcută, PSD a tergiversat lucrurile în Parlament, deci nu s-a dat un vot în 15 zile și am intrat într-un blocaj total.

Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe și să rezolvăm problemele românilor.

Am decis să fac o desemnare pentru a merge mai departe și să rezolvăm lucrurile românilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.