Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a analizat situaţia în care negocierile dintre PNL şi celelalte partide care au susţinut moţiunea de cenzură vor eşua, iar Cabinetul Orban nu va reuşi să treacă de Parlament. Într-o intervenţie la emisiunea Sinteza Zilei de pe Antena 3, Rareş Bogdan a explicat că există un plan de rezervă, dar acesta este construit tot în jurul PNL şi a lui Ludovic Orban. „Suflul pe care îl va da câștigarea alegerilor prezindențiale de către Klaus Iohannis îi va face pe unii să se râzgândească”, în cazul în care situaţia s-ar prelungi după turul doi de alegeri, este sigur liberalul.

„Există plan de rezervă, dar el îl include în continuare pe Ludovic Orban și formarea Guvernului în jurul PNL. Din experiența mea jurnalistică, e greu de crezut că parlamentarii, înainte cu un an de zile, unii dintre ei nemaivâzând ușile Parlamentului decât din afară, vor vota în așa fel încât să cadă un al doilea guvern, deci practic al treilea, care să ducă la anticipate. Totul este să se realizeze cvorumul, acolo este cheia.

Situația poate merge pănă după al doilea tur al prezidențialelor, ceea ce nu ar fi deloc de dorit, pentru că România în momentul acesta are nevoie de un Guvern stabil și de măsuri economice, iar după asta sunt absolut convins că suflul pe care îl va da câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis îi va face pe unii să se râzgândească, dacă în momentul acesta au alte gânduri”, a spus Rareș Bogdan.