Este anunțul dinamită care cutremură PSD-ul. Klaus Iohannis nu are cum să piardă al doilea mandate de președinte al României. Actualul șef al statului are o relația foarte bună cu partenerul strategic, Statele Unite, iar asta îl pune în pole-position față de oricare politician român.

O spune europarlamentarul Rareș Bogdan, convins că atacurile PSD la adresa SUA își vor vedea ecoul. Mai mult, Rareș Bogdan îi laudă pe Iohannis pentru politica acestuia, dar îi face praf și pe social democrați. “Klaus Iohannis este singurul care afirmă cu subiect și predicat, cu responsabilitate, că românii sunt recunoscători Americii. Sunt mulți cei care se văd candidați la prezidențiale, dar prin afirmațiile războinice sau de-a dreptul nerușinate la adresa SUA își arată îngustimea. Ei nu pricep că America dorește parteneri, nu slugi. Dar cum sunt obișnuiți doar să ducă tava, se simt mai siguri în anturajul Rusiei, deci atacă SUA cu speranța unei mângâieri pe creștet de la Est.
America nu doar că nu trădează, dar fără ea, fără Declarația în 14 puncte a președintelui Thomas Woodrow Wilson și principiul autodeterminării naționale, Unirea de la 1918 nu știu dacă ar fi avut loc. Punctul 11 se referea explicit la România. Da, ei sunt americanii atât de mult huliți de PSD!”, a scris Rareș Bogdan pe o rețea de socializare.