Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că în sondaje el se află puțin peste liderul liberal Ludovic Orban și este în top 5 în ceea ce privește încrederea românilor în politicieni.

„Eu sunt în topul încrederii în România, pe sondajele de opinie necomandate de mine, că nu am bani să comand sondaje și nici n-am interes, că dacă aș avea poate aș găsi niște bani. Sunt în top 5 încredere la politicieni, asta-i deranjează foarte mult pe domnii (de la PSD, n.red.), pentru că în zona dreptei, imediat după președintele Iohannis sunt eu la încredere. Se tem de asta și de ce? Pentru că le este frică”, a spus Rareș Bogdan, vineri seară, la Digi24.

Bogdan consideră că Orban se află sub el pentru că se află la guvernare și este țintă acum, dar este convins că va crește în scurt timp, odată de măsurile luate vor avea efect concret.

„Dar a fost și înainte la fel. E țintă, e omul care încearcă să țină corabia, e normal să fie așa, sunt convins că după ce vor vedea efectele, dânsul va crește din nou și va fi… și acum e suficient de sus”, a completat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan mai spune că din pandemiei, două persoane au ieșit cu o imagine mai bună. „Eu și Victor Ponta. Așa dau patru sondaje de opinie”, a spus europarlamentarul. El a precizat încă o dată că nu va candida la primăria Capitalei, oricât se speculează această idee.

„Victor Ponta se poziționa tot timpul cu acel lighean în care adună voturi din ce cade de la guvernare. Eu, probabil pentru că la câteva teme m-am poziționat normal. Teama lor este că PNL are o strategie prin care să mă folosească în campania electorală după modelul Băsescu – vin la primărie. Pot să le spun extrem de clar, cum am repetat-o, nu candidez! Ca să mă lase în pace, pentru că vot continua. Știu exact ce vor să facă”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Problema lor numărul 1 este că, pe data de 15 august, Rareș Bogdan va candida la primărie, că de fapt Nicușor Dan e un iepuraș. Nu e așa, Nicușor Dan va fi primarul Bucureștiului. Va câștiga en fanfare campania. Deci nu există această strategie, eu nu candidez la primărie. Își concentrează atenția pe un om cu care nu se bat în perioada următoare”, a adăugat el.

„Pe 15 (august) voi fi la Mănăstirea Nicula, la slujbă, mă duc de 15 sau de 20 de ani, pentru că e marele hram al mănăstirii”, a completat Rareș Bogdan.