Rareș Bogdan ar fi obținut un loc în Comisia LIBE, cea care o va audia pe Kovesi în septembrie. Mai mult, liberalul va face parte și din echipa de negociere a Parchetului European cu cei de la Consiliul European.

Sursa citată precizează că în schimbul ajutorului oferit noului președinte al Comisiei Libe, Roberta Matsola, din partea PPE, Rareș ar fi cerut susținerea Laurei Codruța Kovesi.

Având în vedere că Franța și-a tras deja partea leului și nu va insista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat, Kovesi are cale liberă către funcția de procuror-șef al Parchetului European.

STIRIPESURSE.RO a publicat lista posturilor obținute de membrii delegației PPE în Parlamentul European:

Rares BOGDAN – Seful Delegatiei, Membru LIBE (Comisia pentru Libertati civile, Justitie si Afaceri interne), Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Republica Moldova, Delegatia interparlamentara pentru relatiile cu Statele Unite

Sigfried MURESAN – Vicepresedinte al Grupului PPE, Membru BUDG (Comisia pentru Bugete)

Adina VALEAN – Presedinte Comisia ITRE (Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie)

Cristian BUSOI – Vicepresedinte Comisia ENVI (Comisia pentru Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara)

Daniel BUDA – Vicepresedinte Comisia AGRI (Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare rurala)

Marian Jean MARINESCU – Coordonator Comisia TRAN (Comisia pentru Transport si Turism)

Traian BASESCU – Vicepresedinte Comisia AFET (Comisia pentru Afaceri externe)– Vicepresedinte Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Ukraina

Eugen TOMAC – Vicepresedinte Comisia de Energie a Delegatiei la Adunarea Parlamentara Euronest (Partenriatul estic) din care fac parte: Armenia, Azerijan, Belarus (suspendata), Georgia, Moldova si Ukraina.

Iuliu WINKLER – Vicepresedinte Comisia INTA (Comisia pentru Comert international)

Lorant VINCZE – Vice-coordonator Comisia PETI (Comisia pentru Petitii)