Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, trage un semnal de alarmă, în contextul protestelor minerilor din Valea Jiului.

Vineri seara, liberalul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj dur, alături de fotografia unui copil care stă pe umerii tatălui său, cel mai probabil unul dintre minerii protestatari, şi ţine în mână o pancartă pe care scrie “Hoţilor daţi salariul la tati că am nevoi!!!”

Ce scrie Rareş Bogdan pe Facebook?

Prim-vicepreşedintele PNL cere să nu mai existe clientelism politic sau management clientelar la Compania Naţională a Lignitului Oltenia, Compania Naţională a Huilei şi alte companii alte statului român. “Fără proşti sau hoți in poziții de management”, este mesajul dur postat de liderul liberal.

“Semnal de alarmă. Pancarta care ne obligă!

Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și traşi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman.

Performanță și Profesionalism. Fără proşti sau hoți in poziții de management”, cere Rareş Bogdan.

Minerii au protestat din cauza întârzierii salariilor

Peste 200 de mineri de la exploatările de cărbune Lupeni, Vulcan şi Livezeni au protestat vineri dimineaţa în faţa sediului administrativ al Minei Lupeni, nemulţumiţi că plata drepturilor băneşti pe luna ianuarie este întârziată, ei solicitând intervenţia ministrului Energiei, Victor Popescu, în deblocarea situaţiei de criză.

Liderii sindicali prezenţi la faţa locului au anunţat că două schimburi de la minele Vulcan şi Livezeni s-au solidarizat cu protestatarii de la Lupeni şi au rămas în subteran.

Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme faţă de termenul anunţat, 26 februarie, a declarat vineri administratorul special al companiei, Cristian Roşu, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Lucian Heiuş.

Minerii care s-au blocat în subteranul exploatării de cărbune Livezeni, nemulţumiţi de plata cu întârziere a salariilor, au încheiat protestul vineri seara, după ce au aflat rezultatul negocierilor purtate în cursul zilei la Bucureşti.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea