Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, susține că liberalul nu va face parte din noul Guvern. Acesta a vorbit și despre un posibil eșec al Guvernului.

Guran spune că PNL va merge și a doua oară cu același guvern în Parlament dacă la prima încercare nu va întruni numărul suficient de voturi pentru învestire.

Liderul PNL, Ludovic Orban, are la dispoziție 10 zile pentru a-și contura propriul Guvern.

Două ministere, posibil, Sănătatea și Relația cu Parlamentul vor reveni PMP, singurul partid care s-a arătat dispus să intre la guvernare alături de PNL.

De asemenea, pentru Ministerul Unirii cu Republica Moldova, nou înființat, este vehiculat numele lui Petre Movilă, de la PMP.

Neoficial, pe surse, prin redacții și prin birourile politicienii circulă liste cu numele potențialilor miniștri.

La Ministerul Finanţelor Publice este vehiculat numele senatorului Florin Cîţu dar nu este bătut în cuie. Este posibil ca viitorul ministru de finanțe să fie un specialist technocrat.

La Ministerul Economiei: Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor;

La Ministerul Afacerilor Interne au apărut mai multe propuneri: deputatul de Vrancea Ion Ştefan sau senatorul Marcel Vela, fostul președinte al comisiei de apărare din Senat sau Victor Paul Dobre;

La Ministerul Apărării Naţionale, este vehiculat numele generatului Nicolae Ciucă dar și al deputatului Ovidiu Raeţchi;

La Ministerul Transporturilor ar putea fi numit Lucian Bode, fost ministru al Economiei în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Ministerul Muncii este vizat de deputatul Dan Vîlceanu, preşedinte PNL Gorj, Violeta Alexandru, președintele PNL București dar și de europarlamentarul Cristian Buşoi;

La Ministerul Agriculturii au apărut numele deputatului de Dolj Nicolae Giugea, al lui Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro și al lui Nini Săpunaru, fost deputat de Vrancea;

La Ministerul Educaţiei: deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara sau Monica Anisie, preşedinte PNL Sector 2, fost secretar de stat la acelaşi minister, în Guvernul Cioloş.

La Ministerul Dezvoltării se vorbește despre deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL.

La Ministerul Culturii sunt vehiculaţi Sergiu Nistor, consilier prezidenţial, sau deputatul Florica Cherecheş, preşedinte Organizaţiei de Femei a PNL.

La Ministerul Sănătății se vehiculează numele lui Vasile Rîmbu, manager al Spitalului Județean din Suceava.

La ministerele Justiţiei şi al Afacerilor Externe decizia ar urma să fie luată de Klaus Iohannis. Este foarte posibil ca aici să fie numiți specialiști tehnocrați, apropiați ai PNL. Pentru funcția de ministru al Externelor a fost vehiculat numele lui Bogdan Aurescu, consilier al președintelui României.