RAR a făcut în urmă cu doar o zi un anunț care i-a bucurat pe toți șoferii. Instituția a anunțat lansarea unei aplicații gratuite prin care şoferii pot afla în timp real informații despre o mașină care se află înregistrată în baza de date. Partea și mai bună a fost că acest serviciu nu costă niciun ban. Ea poate fi accesată gratuit, inclusiv de pe smartphont.
La doar câteva ore, au venit însă veștile proaste. RAR a spus pe pagina sa de Facebook că aplicația Istoric Vehicul a avut fluctuaţii de funcţionare încă din ziua lansării, din cauza numărului mare de solicitări.

Redăm mai jos mesajul integral postat pe pagina de socializare a RAR

“Stimaţi clienţi, vă mulţumim pentru interesul pe care îl manifestaţi faţă de aplicaţia ”Istoric vehicul”, pusă la dispoziţie gratuit, începând de azi, pe site-ul Registrului Auto Român.

Numărul de accesări a fost şi este în continuare foarte mare, motiv pentru care există fluctuaţii de funcţionare. Doar în primele 6 ore de trafic numărul de solicitări a depăşit 50.000, existând momente când s-au înregistrat simultan 4.000 de cereri.

Vă asigurăm că informaţiile pe care le solicitaţi sunt găzduite de cele mai performante echipamente şi că aplicaţia este gândită să funcţioneze permanent. Suntem convinşi că odată cu scăderea numărului de utilizatori simultan, blocajele independente de voinţa noastră se vor limita în următoarele ore/zile”, se arată pe pagina de Facebook a RAR.

În ceea ce priveste Istoric Vehicul, RAR a anunțat că: „începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro. Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația ‘ISTORIC VEHICUL’ adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul”.