Ea a mai afirmat că nu este vorba de 11.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, amintind că în 2010 au fost disponibilizaţi 4.485 de angajaţi, iar în 2011 – 2.095 de angajaţi.

‘Nici pe departe CFR Marfă nu va disponibiliza în următoare perioadă 11.000 de angajaţi pentru că nu are de ce’, a susţinut Ramona Mănescu de la tribuna Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii ‘CFR Marfă – cronica unei alte privatizări eşuate’.

Potrivit Ramonei Mănescu, privatizarea CFR Marfă este mult prea importantă pentru a se face în grabă.

‘Această privatizare este mult prea importantă pentru a o trata cu uşurinţă şi pentru a o face în grabă. Avem nevoie de un calendar pentru a face această privatizare. Acest nou proces de privatizare va fi condus cu siguranţă în avantajul companiei şi a poziţiei ei pe piaţă. În pregătirea acestei privatizări compania va fi pusă într-o situaţie avantajoasă din punct de vedere economic tocmai pentru a maximiza financiar această oportunitate, iar în perioada următoare Ministerul Transporturilor se va concentra pe măsuri de modernizare a sectorului feroviar’, a conchis Ramona Mănescu, care a mai spus că în prezent corpul de Control al Ministerului Transporturilor face un control la CFR Infrastructură.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă iniţiată de deputaţii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu intitulată ‘CFR Marfă – cronica unei alte privatizări eşuate’.

Sursa: Agerpres