Referitor la publicarea de către site-ul Newsweek a unor înregistrări care i-au fost atribuite, Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umanist la Președinția României, a declarat faptul că, în urmă consultării cu avocații, va analiza modalitatea optimă prin care se poate adresa justiției pentru a sancționa publicarea unor materiale defăimătoare, înregistrate fără acordul său, într-un spațiu privat.

În acest context Ramona Ioana Bruynseels a invocat concret temeiurile legale pentru acțiunea în justiție: „Atât persoana care m-a provocat și m-a înregistrat, cât și site-ul care a publicat acele înregistrări mi-au încălcat grav dreptul la viața privată, consacrat de noul Cod Civil. Menționez că art.71 din Codul civil prevede că nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său.

Totodată, în art. 74 sunt sancționate „b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări; c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia.”