„Astăzi suntem într-un obiectiv cultural privat, ceea ce mi se pare, o dată în plus, remarcabil.

Şi dacă tot suntem aici în această galerie şi în acest muzeu privat, putem spune că solicitările ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu privire la redeschiderea evenimentelor culturale în săli şi cinematografe vor primi astăzi un răspuns ferm din partea Guvernului României şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în sensul în care vom putea anunţa deschiderea sălilor de teatru şi de cinematograf, evident, cu păstrarea condiţiilor de protecţie sanitară”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Industria culturală este o prioritate pentru Guvern

„Cu cât vom relua mai repede activităţile culturale cu atât mai bine vom putea resimţi această revenire a noastră la normalitate.

Evaluăm situaţia epidemiologică comunitară şi, în funcţie de această situaţie epidemiologică, se ajustează decizia de deschidere a acestor activităţi.

În felul acesta putem avea siguranţa că relaxarea pe care şi-o doresc oamenii este în acord şi cu cerinţa cea mai importantă de a rămâne sănătoşi”, a explicat vicepremierul.

Ce spune Klaus Iohannis despre redeschiderea teatrelor

Președintele Klaus Iohannis a ținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu restaurantele, teatrele și cinematografele. Potrivit șefului statului, acestea se vor deschide de la 1 septembrie.

Așadar șeful statului a declarat că teatrele, cinematografele și restaurantele se vor deschide, cel mai probabil, din 1 septembrie. Klaus Iohannis a subliniat că trebuie respectate condițiile de siguranță sanitară, condiții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate în condiţii de siguranţă.

Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide, probabil, din 1 septembrie. Cred că este important ca acolo unde condiţiile permit să se reia actul de cultură”, a spus Iohannis.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin