Raluca Turcan cere mobilizare în PNL

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Partidul Național Liberal trebuie să exploateze mesajul Avocatului Poporului „pus de PSD care confirmă că salarizarea creată de PSD duce la haos și nedreptate în sistemul bugetar”.

„Am atras atenția ca masuri adoptate si asumate la nivel de Coaliție trebuie susținute și public și decizional. Se întârzie încă:

  1. avizele pe proiectul cumul pensie-salariu, cu toate ca am preluat amendamente din dezb publica;
  2. avizele la MEMO privind salarizarea in sistemul in public pentru ca Ministerele sa vina cu propriile masuri de politica salarială, cu încadrarea in principiile agreate: plafonare sporuri, acordare a lor in suma fixa, reașezare a salariilor (in special cele mici) pe grila, introducere a unora pe grila).
  3. sa devină operațional grupul de lucru politic la nivelul Coaliției de Guv pentru modificarea legilor pensiilor speciale, cele 6, cu excepția pensiilor ocupaționale din sistemul militar. Pentru ca ministerul e elaborat deja cateva variante de lucru.

De asemenea, este nevoie ca PNL să se mobilizeze și să exploateze mesajul Avocatului Poporului, pus de PSD care confirmă că salarizarea creată de PSD duce la haos și nedreptate în sistemul bugetar”, a declarat ministrul Muncii.

Fără creșteri de pensii și salarii

Trebuie reamintit că Lia Olguța Vasilescu a atacat guvernarea PNL, spunând că PSD a lăsat o datorie publică de 35% în momentul plecării de la guvernare, dar liberalii au dus-o la 48%.

„PSD a preluat datoria publica la 37 la sută și a lăsat-o la 35 la sută când a plecat de la guvernare. Cu toate astea, aduceți-vă aminte câte blesteme și câte ocări primeam zilnic din cauza unora care credeau manipulările mincinoase că “PSD se împrumută ca să mărească salarii și pensii și vor plăti asta până și nepoții noștri”.

Mai vedeți vreunul din ei zvârcolindu-se acum ca a adus datoria publică actuala guvernare la 48 la sută?!!!!! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să vă apară prin curte vreo autostradă sau vreun spital și fără vreo investiție notabilă pentru pandemie… Aveți ce ați votat, dragilor!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Sursă foto: Facebook