Potrivit unui comunicat de presă, corectarea Legii salarizării și a inechităților din sistemul public de pensii, au fost principalele teme discutate de ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu reprezentanții sindicatelor din educație

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții principalelor structuri sindicale din educație.

O primă temă discutată cu partenerii sociali a vizat proiectul de modificare a legii salarizării din sistemul public, astfel încât ea să genereze predictibilitate și să fie eliminate discrepanțele existente în acest moment. 

”Din păcate, Legea salarizării unitare a devenit profund neunitară. O echipă din minister lucrează deja la corectarea acestei legi și cred că într-un termen de două-trei săptămâni vom avea un prim draft pe care să vi-l transmitem și de la care îmi doresc să începem să lucrăm împreună”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre sistemul de pensii

În același timp, reprezentanții sindicatelor au mai subliniat faptul că actuala lege a salarizării nu se aplică corect în sistemul educațional.

Pensiile s-au numărat și ele pe lista discuțiilor dintre Raluca Turcan și reprezentanții sindicatelor din Educație. 

În ceea ce privește sistemul de pensii, discuțiile au vizat principalele direcții de reformă care sunt analizate în cadrul grupului de lucru interinstitutional, obiectivul final fiind obținerea unei propuneri de modificare a legii pentru reașezarea sistemului pe baze echitabile.

De menționat este faptul că, nu în ultimul rând, discuțiile cu reprezentanții sindicatelor au vizat situația copiilor din mediile vulnerabile și identificarea de noi moduri de intervenție pentru a le acorda sprijin în continuarea parcursului educațional.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan