Christian Konrad a subliniat că atât Raiffeisen Bank International cât şi proprietarul său, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, vor putea să îndeplinească până la finele lunii iunie norma de capital core tier 1 de 9%, stabilită de Autoritatea Bancară Europeană, fără o majorare de capital.

Joi seara acţiunile RBI se tranzacţionau la 25,33 euro per titlu, semnificativ mai puţin faţă de valoarea contabilă de 35-36 euro per titlu.

"Dacă am demara o emisiune de acţiuni în prezent ar însemna să cedăm jumătate din bancă. Nu cred că astfel de planuri ar avea sens", a spus Christian Konrad. Acesta a adăugat că există ‘alte variante’ decât o emisiune de acţiuni pentru a majora capitalul.

EBA a stabilit că RBI şi Raiffeisen Zentralbank trebuie să-şi majoreze capitalul cu 2,1 miliarde de euro iar până acum cele două instituţii au strâns echivalentul a 1,4 miliarde de euro. Recent Raiffeisen a anunţat că la finele lui 2011 a ajuns la un core Tier 1 capital de 9,3%, în creştere faţă de 7,9% la finele lunii septembrie 2011. Însă aceste cifre includ şi capitalul deţinut de stat şi capitalul nonparticipativ.

Raiffeisen Bank International a încheiat 2011 cu un profit net de 968 milioane de euro. În România, Raiffeisen Bank România este o bancă care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Raiffeisen Bank are o reţea de 540 de agenţii în toată ţara care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 corporaţii mari şi medii.
Sursa: Agerpres