Raiffeisen Leasing IFN SA a finantat 3.000 de contracte in 2008 in valoare totala de 191 milioane de euro, in scadere fata de anul anterior cand a realizat 261 milioane de euro. Acest rezultat a fost influentat de evolutia economiei romanesti pe fondul deteriorarii situatiei economice internationale, mai ales in ultimul trimestru al anului 2008.

In volumul total al finantarilor in anul 2008, echipamentele reprezinta 22%, vehiculele 75%, iar leasingul imobiliar 3%. Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 291 milioane euro si un numar de 12.500 de contracte in derulare.

Oferta de servicii a Raiffeisen Leasing cuprinde produse de finantare pentru sectorul auto, echipamente sau pentru domeniul imobiliar. Clientii companiei sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalitati. Compania are acoperire nationala, fiind prezenta in 16 mari orase din Romania.

Infiintata in iulie 2002, Raiffeisen Leasing IFN SA este detinuta in cote egale de Raiffeisen-Leasing International GmbH si Raiffeisen Bank S.A. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.

Raiffeisen-Leasing International GmbH cu sediul central in Viena, este o companie holding de unitati de leasing in Europa Centrala si de Est. Este detinuta in proportie de 75% de Raiffeisen International si 25% de catre Raiffeisen Leasing GmbH, Viena.

Reteaua Raiffeisen CEE Leasing acopera in prezent 16 tari in Europa Centrala si de Est. In general, majoritatea unitatilor functioneaza ca societati de leasing universale oferind toata gama de servicii de finantare in leasing pentru vehicule, echipamente si real estate.