*ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc și au în vedere trei componente: (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător;

(S) social – relația companiei cu stakeholderii (angajați, clienți, comunitate);

(G) guvernanță – măsură în care compania respectă cerințele de guvernanță (leadership, respectarea normelor, drepturile acționarilor etc)

“Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil față de clienți, angajați, furnizori, parteneri sau autorități. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiții care să țînă cont de criteriile de sustenabilitate: față de mediu, comunitate, societate, în general” a spus Steven van Groningen, Președinte și CEO al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a avut opțiuni potrivite pentru fiecare client

“ În cei 15 ani de când activează pe piață, Raiffeisen Asset Management a inovat continuu și a pus în față clientiilor săi opțiuni potrivite fiecăruia dintre ei. Suntem bucuroși să anunțăm lansarea acestui fond, dedicat investițiilor sustenabile și responsabile. În lume există un interes tot mai mare pentru acest tip de investiții, interes manifestat și de către clienții Raiffeisen. Managementul responsabil duce la o mai bună gestionare a riscurilor și la obținerea unor performanțe mai bune, pe termen lung” a declarat Răzvan Szilagyi, CEO Raiffeisen Asset Management.

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018 aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunseseră să fie administrate în baza unor criterii ESG, existând fonduri totale de peste 31.000 de miliarde USD plasate în active sustenabile. Aceste valori reprezentau o creștere cu 34% față de nivelul anului 2016, iar tendința de creștere s-a menținut și la nivelul anului trecut.

Raiffeisen Asset Management ocupă poziția a două în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiții din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administrează în total 15 fonduri mutuale (incluzând noul fond de acțiuni ESG) și un fond de pensii facultative, Pilonul III.