Banca a precizat că această scădere se datorează unor taxe mai mari şi unei deprecieri cu 183 milioane de euro a valorii subsidiarei sale din Ucraina.

Raiffeisen Bank International a adăugat că în 2011 a înregistrat un venit net din dobânzi de 3,67 miliarde de euro, în creştere cu 2,5%, iar provizioanele pentru creditele neperformante au fost reduse cu aproape 11%, chiar dacă situaţia economică s-a înrăutăţit în Ungaria.

"Din cauza angajamentului nostru scăzut pe ţările de la periferia zonei euro, rezultatele noastre nu au fost afectate în mod direct de evoluţiile de pe aceste pieţe. Graţie rezultatelor foarte bune înregistrate de unele din subsidiarele noastre am putut să compensăm pentru evoluţiile slabe ale băncii noastre din Ungaria", a declarat directorul general de la RBI, Herbert Stepic.

Activele totale au crescut cu aproximativ 12% până la 147 miliarde de euro, iar indicatorul Core Tier 1 Ratio a ajuns la 9,3% la finele lui 2011.

În România, Raiffeisen Bank România este o bancă care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Raiffeisen Bank are o reţea de 540 de agenţii în toată ţara care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 corporaţii mari şi medii.