Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că această creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare nu se datorează neapărat deschiderii instituțiilor de învățământ, iar elevii nu ar trebui să fie speriați de începerea școlii.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că autoritățile ar trebui să comunice și să adapteze măsurile în fiecare școală în funcție de situația de acolo.

„Ar fi foarte greșit să transmitem mesaj că numărul creșterilor se datorează școlii, pentru că școala a început abia de 2 zile. Creștem, va exista o creștere, rămâne să vedem cât de importantă va fi și ce impact va avea deschiderea școlilor. Dacă protejăm bătrânii, nu vom avea probleme”, a spus Rafila, la Digi24.

Acesta a mai precizat că datoria tuturor este aceea de a-i încuraja pe elevi să meargă la cursuri, să se simtă în siguranță și nicidecum să vadă școala precum o povară.

”Copiii când pleacă de la școală interacționează unii cu alții, asta nu putem să ținem sub control și aș pleda și pentru o regândire a măsurilor în anumite școli. Trebuie să adaptăm măsurile cu situația din fiecare școală, încât copiii să nu sufere, să se simtă confortabil, să nu meargă la școală și să simtă o frustrare, un stres pentru că, altfel, școala va deveni pentru ei o povară, nu o zonă de atracție.

Noi trebuie să-i determinăm să meargă la școală, nu să refuze școala”, a mai spus Rafila. 

Explozie de cazuri în România

Declarațiile reprezentatului OMS, survin la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date potrivit cărora alte 1679 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, potrivit sursei citate, până astăzi, 4.312 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 de decese, în scădere față de ziua precedentă.

Sursa foto: INQUAM Photos / Alexandru Prepelita