Alexandru Rafila a vorbit, în detaliu despre ultimul bilanț al epidemiei de COVID-19 în România. El a explicat de ce, în opinia sa, cifrele existente nu sunt neașteptate.

”Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a comentat Alexandru Rafila pentru Digi24.

În plus, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a explicat că apar focare în cămine de bătrâni sau în companii.

„Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a spus el.

Foto: INQUAM PHOTOS, George Călin