Raed Arafat a dat o veste extraordinară: Românii vor putea să revină la normalitate, iar pandemia de coronavirus va fi rezolvată de autorități.

Seretarul de stat consideră că măsurile impuse din timp de autoritățile din România au condus la scăderea numărului de infectări zilnice.

Raed Arafat a dat o veste extraordinară: La sfârșitul verii revenim la normal

Raed Arafat consideră că viețile noastre vor cunoaște un început de normalizare în vara târzie a acestui an, către toamnă.

Asta dacă nu apare vreo tulpină a coronavirusului care nu răspunde la vaccin.

”Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a secretarul de stat, joi seară, potrivit alephnews.ro.

În ce privește scăderea noilor infectări de Covid în România, Arafat a afirmat că, în opinia sa, este rezultatul ”măsurilor serioase” luate din timp, respectiv purtarea măștilor de protecție, limitarea contactelor la locurile de muncă, etc.

”E bine să păstrăm măsurile”

Raed Arafat avertizează însă că măsurile pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus trebuie să fie încă respectate, pentru a nu asista la o inversare a evoluției în ceea ce privește numărul de noi infectări zilnice.

Asta chiar dacă în acest moment autoritățile sunt concentrate pe campania de vaccinare: fără respectarea regulilor și a restricțiilor impuse, numărul de infectări poate crește oricând.

”Astea toate luate din timp și păstrate au dus la acest lucru. Dar această stabilitate rămâne fragilă și dacă nu respectăm regulile, poate crește (rata de infectare – n.r.). E bine să păstrăm măsurile concomitent cu vaccinarea”, a avertizat șeful DSU.

Despre vaccinare, Raed Arafat spune că, deși există critici, România este printre țările cu rezultate foarte bune: are peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație.

Sursa foto: INQUAM Photos, Bogdan-Ioan Buda.