Potrivit acestuia, a fost elaborat un Memorandum în care se prevede posibilitatea unei soluţionări prin asocierea cu Antibiotice Iaşi.
Institutul Cantacuzino va fi reorganizat astfel încât să aibă o perspectivă de viitor, iar producţia de vaccinuri va fi manageriată de Antibiotice Iaşi, spunea ]n urmă cu puţin timp premierul Victor Ponta.
"Au lucrat, domnul Arafat şi ceilalţi, de ceva timp în ideea de a salva Institutul Cantacuzino, nu doar de a-l salva, dar de a da o anumită perspectivă de viitor. Ori asta înseamnă că cercetarea şi dezvoltarea rămân autonome, susţinute de către minister. Ideea a fost ca producţia să fie manageriată de către cei de la Antibiotice, acolo unde statul are participaţie majoritară şi va rămâne, nu va vinde niciodată. Antibiotice Iaşi a fost şi este producătorul român cu cele mai bune rezultate, au profit, produc aici în România şi, repet, este o societate la care statul român are participaţia majoritară, deci avem controlul. E o idee de salvare a producţiei şi a cercetării", potrivit lui Victor Ponta.

Ministerul Sănătăţii deţine 52% din producătorul de medicamente local Antibiotice Iaşi. Partea de cercetare şi laboratoare va trece la Institutul de Sănătate Publică, cercetarea făcându-se pentru Institutul Cantacuzino şi că s-au căutat resurse financiare pentru refacerea liniilor de producţie ale institutului.