Raed Arafat a precizat că până diseară echipele de intervenție vor ajunge în Albania și susține că misiunea va fi îndeplinită.

„Vom reuși să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forțele Aeriene cu siguranță, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuții, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviație se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Marți dimineață, în apropierea capitalei Tirana, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6.4 pe scara Richter ce a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150.

Unul din decese a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în orașul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-și salva nepotul, în orașul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alți trei oameni au decedat în orașul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.