UPDATE: Momentul în care Raed Arafat a fost vaccinat

UPDATE: Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni, după ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, că este un gest de normalitate şi cu cât se vor vaccina mai multe persoane, cu atât mai repede se va face trecerea la normalitate.

“Îndemn toţi românii să se vaccineze. L-am făcut astăzi, nu a fost cu nimic diferit faţă de cel antigripal”, a spus Arafat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se va vaccina împotriva coronavirusului în cursul zilei de luni, în fața camerelor de luat vederi. Alături de acesta se va vaccina și personalul din cadrul DSU, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București, transmite stirileprotv.ro.

Anunțul lui Raed Arafat

„Luni, 11 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii – secretar de stat dr. Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenta „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București”, au transmis luni autoritățile.

O nouă tranșă de vaccinuri a ajuns în România

Cea de-a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 150.150 doze, a sosit luni în România pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, transportul a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile au fost transportate în condiţii “optime” de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, se arată în comunicat.

„Din cele trei tranşe anterioare de vaccinuri sosite în România până la data de 6 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către Direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti”, precizează sursa citată.

Etapele de vaccinare vor fi accelerate

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică că se dorește o accelerare a etapelor de vaccinare. Medicul a spus că practic după data de 15 ianuarie va începe a doua etapă cu persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale.

„Practic după 15 ianuarie vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internați în centrele medico-sociale, rezidențiale. Vom continua cu persoanele care sunt cu insuficiență renală cronică, în stadiul de hemodializă”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim