Aflat la B1 TV, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a declarat că, în cazul în care măsurile anunțate joi, la începutul ședinței de Guvern, de către președintele Klaus Iohannis, se dovedesc a fi insuficiente, atunci se va face o reevaluare și este posibil să se impună altele.

„Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare. Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv”, a mai declarat secretarul de stat.

„Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. (..) Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a punctat Raed Arafat.

Raed Arafat este convins că oamenii au înțeles importanța respectării măsurilor

„Nu putem spune că populaţia în general, poate că o parte a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măştii. (…) Eu am convingerea că o mare parte a populaţiei a înţeles deja de mult timp şi respectă regulile, dar trebuie să le respectăm cu toţii pentru că partea mai mică răspândeşte boala la cei care respectă măsurile”, consideră Raed Arafat.

Românii nu ar trebui să mai aibă suspiciuni

„Dacă acum câteva luni aveau suspiciuni unii şi aveau întrebări dacă virusul ăsta există, nu ar trebui să mai aibă aceste suspiciuni, văzând ce se întâmplă în România şi în jurul nostru şi câte persoane decedează în fiecare zi”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, într-o intervenţie la B1 Tv.

Când se va vedea impactul noilor măsurilor

„Eu nu cred că o să ajungem la un platou până nu vedem impactul şi al noilor măsuri pe care le avem, dacă sunt aplicate corect de noi toţi. (…) Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor”, a afirmat Arafat.

Sursă foto: INQUAM/George Călin