Fugarul Radu Mazăre a încasat o nouă condamnare destul de grea. Judecătorii de la Curtea Supremă l-au condamnat la 9 ani și zece luni de închisoare pentru implicarea în celebrul dosar Polaris.

Fostul primar al Constanței este acuzat de faptul că a primit un milion de euro de la mai mulți oameni de afaceri pentru a le facilita acestora mai multe contracte de zeci de milioane de euro din bani publici, cu statul român.

Procurorii au cerut 12 ani cu executare pentru Mazăre. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de către procurori, cât și de fostul primar fugit în Madagascar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

DNA mai spune că, în perioada 2008 – 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

În anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

Fostul edil este condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare intr-un alt dosar, privind retrocedarea frauduloasa a unor terenuri. Radu Mazăre nu execută pedeapsa, părăsind România înainte de sentința definitivă.