"Am observat emisiuni pe care unii le-ar putea trece la categoria emisiunilor de total divertisment, genul "Te pui cu blondele" sau "Ce spun Românii", emisiunea făcută de Cabral. Sigur, acolo apar tot felul de persoane, dar întrebările sunt de cultură generală şi vrând-nevrând persoana care deschide televizorul se întreabă "oare eu ştiu ce întreabă acolo?"….Mă întreb, oare, nu am putea să introducem într-un fel sau altul şi nişte întrebări cu caracter educativ financiar-bancar. De exemplu care este obligaţia principală pe care o are un debitor?", a spus Radu Graţian Gheţea. 

Gheţea a precizat că o cunoaşte pe mama lui Cabral pentru că aceasta a lucrat în sistemul bancar. 

"O să îmi permit să o contactez şi să îi spun "haide să încercăm să îl convingem pe Cabral să pună şi nişte întrebări educative, din domeniul educaţiei financiare", a declarat Radu Graţian Gheţea. 

Acesta a spus că bancherii trebuie să folosească toate canalele pentru a-i face pe clienţi să înţeleagă noţiunile financiare şi obligaţiile părţilor. 

Asociaţia Română a Băncilor organizează marţi seminarul "Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparenţă şi riscuri", în cadrul programului European Money Week. 

Programul European Money Week, care a debutat în anul 2015, se desfăşoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene, fiind o acţiune iniţiată de asociaţiile bancare membre ale Federaţiei Bancare Europene (FBE). 

AGERPRES