Radu Banciu a analizat pe larg, la B1 TV, problema măștilor de protecție achiziționate de Guvern, care prezintă defecte și sunt neconforme cu legislația Uniunii Europene. Pericolul, a spus el, este că aceste măști au ajuns la medicii din spitalele românești, care îngrijesc pacienți infectați cu noul coronavirus.

În cazul importului de măști din Republica Populară Chineză, România a adus 1,2 milionane de măști defectuoase, fără licitație ca să ajungă pe mânile celor de la Unifarm, firma statului. Măstile au fost distribuite în spitale, însă nu aveau nici un fel de acoperire regulamentară. Nu îi protejau pe medici, pe cadrele medicale, de eventuale îmbolnăviri au fost distribuite acolo la grămadă tocmai pentru că statul se îngrijește de oameni. În fiecare zi auzim de la Guvernul PNL și de la președintele Iohannis cum se face totul pentru ca sănătatea oamenilor să primeze. De asta sunt revoltați și cu decizia CCR, că nu mai pot avea grijă de sănătatea noastră. Între timp i-au nenorocit pe acești medici”, a comentat Banciu.

El și-a exprimat revolta că anunțul privind măștile a fost făcut de Ambasada Chinei la București, care a susținut că nicăieri în contract nu scrie că trebuiau să fie măști chirurgicale.

„România a cumpărat aceste măști cum cumpăra pe vremuri autobuze, fără aer condiționat sau AirBus A318 în loc de A319, deși erau la același preț. Este în logica prostiei, sigur și a spăgii, acolo unde este cazul. Iată cum vă apără statul!”, a punctat el.

În plus, Banciu este de părere că aceste măști cu defecte de fabricație va ajunge și la cetățeni, care vor plăți ca să se îmbolnăvească. „Protecția populației este ultimul lucru al guvernării PNL cum a fost și ultimul lucru al guvernării PSD. Cum să le aduci medicilor în spitale măsti defectuoase, stricate, care nu au nici o acoperire. Măști care nu reprezintă nimic. Cu astea o să umblăm și noi pe stradă la valul 2 de amenzi pe care le pregătește Guvernul României. Președinte țării a avut astăzi o ieșire. A spus că PSD vrea pieirea națiunii, cel mai mare corupt, care vrea să ne toace în picioare. El și cu Ludovic Orban au în vedere discuții pentru o eventuală modificarea a Constituției. Va fi un referendum, va trebuia Parlamentul să dezbată…Vor să modifice Constituția că nu le-a căzut bine decizia CCR care nu îi mai lasă să fure 120 de milioane de euro, la cer se mai adaugă vreo 50 de milioane pe care le mai aveau ei. Asta a fost singura idee pusă în aplicare și aprope reușită a guvernării orban în perioada pandemiei. Să îmi spună mie cineva ce au mai făcut altceva pentru oameni. Îi reamintesc președinteleui Iohannis că prețurile au crescut în România de la începutul pandmeiei cu 6,4%. Este o bătaie de joc monumentală! El a spus că se vor plafona prețurile.  Ce ați făcut pentru oameni în afară de faptul că i-ați amendat? Acum trebuie să dam bani pe măștile firmelor voastre, care au câștigat fără licitație….Aduc măști neconforme cu legislația Uniunii Europene, să ne îmbolnăvim pe banii noștri…”, a declarat Banciu.