Potrivit surselor, Qatar Airways, care este deja cel mai mare acţionar individual la IAG, analizează posibilitatea majorării participaţiei sale de la 15% până la aproximativ 20%. Compania aeriană din Golf monitorizează evoluţiile de pe piaţă şi sondează disponibilitatea altor acţionari de la IAG de a vinde dar nu a luat încă o decizie finală, au adăugat sursele. 

Bloomberg susţine că şi grupul de asigurări Standard Life Plc, care deţine aproximativ 6% din acţiunile IAG, analizează şi el posibilitatea de a profita de scăderea cotaţiei titlurilor IAG pentru a-şi majora participaţia. 

De la anunţarea rezultatelor referendumului privind ieşirea din UE a Marii Britanii, acţiunile International Consolidated Airlines Group au înregistrat o scădere de aproape 33% astfel că în prezent compania are o valoare de piaţă de aproximativ 7,45 miliarde de lire sterline (10 miliarde de dolari). 

Potrivit unei surse, Qatar Airways ar putea cumpăra de pe piaţă un pachet de 2% până la 5% din acţiunile IAG, iar pe baza preţului actual un pachet de 5% din titlurile IAG ar avea o valoare de aproximativ 373 milioane de lire sterline. 

Directorul general de la Qatar Airways, Akbar Al Baker, a declarat la începutul acestei luni că este mulţumit cu nivelul actual al participaţiei deţinute la IAG pe care o consideră o investiţie strategică care va ajuta la cooperarea între cele două companii aeriene. 

Qatar Airways nu poate prelua o participaţie majoritară la IAG din cauza legislaţiei UE care limitează participaţia deţinută de companiile străine la 49%. 

AGERPRES