Pentru a facilita procesul de despagubire, Comisia Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului solicita tuturor pagubitilor FNI indreptatiti sa primeasca despagubiri sa transmita dosarele cu actele necesare prin posta, la adresa Str. Promoroaca, nr. 9 – 11, sector 1, Bucuresti.

Depunerea dosarelor se poate face si direct, la sediul AVAS, in zilele de luni, miercuri si vineri, intre orele 10.00 si 13.00. Totusi, Comisia AVAS sfatuieste pagubitii sa opteze pentru trimiterea prin posta a dosarelor, avand in vedere ca depunerea dosarelor direct la sediul AVAS nu le confera nicio facilitate suplimentara.

Pagubitii FNI indreptatiti sa primeasca despagubiri de la AVAS sunt aceia care se regasesc in Sentinta Civila nr. 13732/17.12.2004, astfel cum a fost modificata prin decizia Civila nr. 203/ 11.04.2006, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Comerciala in Dosarul nr. 5079/2001.

Sentinta se gaseste la Tribunalul Bucuresti sau la mandatarii pagubitilor FNI, respectiv ANI FNI.

Pentru a intra in posesia sumelor cuvenite, pagubitii FNI trebuie sa trimita la AVAS, un dosar continand urmatoarele documente:

  • copia actului de identitate;
  • un extras de cont al pagubitului – in original (cont in care se efectueaza plata);

Cererile persoanelor indreptatite vor fi solutionate in functie de data depunerii, precum si de data completarii dosarului, dupa caz. Comisia AVAS, investita cu punerea in aplicare a Sentintei Civile nr. 13732/17.12.2004 se intruneste saptamanal pentru analizarea si solutionarea cererilor.

Citeste mai mult aici

Sursa: AVAS