''Nu ne cunoaștem. Nu ne-am văzut nici măcar o dată. Însă candidatul Donald Trump a afirmat că relațiile cu Rusia sunt la un nivel foarte jos și că trebuie îmbunătățită această relație. Suntem dispuși să dialogăm cu Trump'', a spus Putin în interviul acordat la Sankt Petersburg în timpul Forumului Economic Internațional.

''Trebuie să recunosc că îmi place genul acesta de oameni: simpli, direcți, care au o viziune foarte clară asupra lucrurilor'', a subliniat liderul de la Kremlin.

Întrebat ce sfat i-ar da noului lider de la Casa Albă, Putin a răspuns că un politician cum este Trump ''nu are nevoie de vreun sfat anume și cu atât mai puțin de un sfat al vreunuia dintre omologii săi, întrucât așa ceva poate fi oricând interpretat greșit și ar fi, prin urmare, contraproductiv''.

''Dar ceea ce vreau să fie clar este că ne interesează mult să deschidem canale de dialog cu domnul Trump, deși nu știu dacă va fi posibil'', a continuat Putin.

În opinia lui Putin, ceea ce amândoi au în comun este faptul că niciunul nu a fost ''politician de profesie''. ''Nu am fost membru al vreunui partid și nu mă consider un politician de profesie'', a spus Putin, cunoscut pentru trecutul său de agent KGB. Agerpres