În timp ce condițiile de creștere a pepenilor fără semințe sunt aceleași cu ale versiunilor cu semințe, știința din spatele lor nu este la fel. În ordinea naturală a lucrurilor, fructul plantei este ovarul care conține semințe. Dar pepenii fără semințe nu apar în mod natural.

Se numesc triploizi deoarece au 33 de cromozomi, în timp ce pepenii cu semințe, cunoscuți sub numele de diploizi, au 22. Acești cromozomi suplimentari îi fac sterili – doi pepeni triploizi nu se pot poleniza pentru a produce semințe. Dar dacă adăugați câteva semințe diploide pe petecul din grădină, puteți creșteți pepeni fără semințe.

Cultivarea pepenilor fără semințe

Ca și la pepenele obișnuit, germinarea soiurilor fără semințe necesită condiții de mediu specifice. Ele germinează cel mai bine în sol cald, la peste 21 de grade Celsius, când temperaturile din timpul zilei sunt de 27-28 de grade Celsius, iar minimele din timpul nopții sunt și ele ridicate.

În funcție de cât spațiu aveți, puteți crește pepeni verzi în rânduri lungi sau într-un singur strat. Trucul pentru a obține pepene fără semințe este să plantați o plantă cu semințe la fiecare două fără semințe. De exemplu, dacă cultivați trei rânduri de pepeni verzi, puteți planta două rânduri de soiuri fără semințe, cu un rând de pepeni cu semințe între ele.

Dacă creșteți într-o movilă, se aplică același raport. Săpați trei găuri, plasând soiuri fără semințe în două găuri și un soi cu semințe în a treia.

Care este regula de bază

Una dintre provocările creșterii pepenilor fără semințe este aceea că semințele tind să aibă rate de germinare mai mici. Când plantați, regula de bază este să folosiți 3 semințe de pepene verde cu semințe și 6 semințe de pepene fără semințe.

Indiferent dacă creșteți în movile sau rânduri, plantați semințele la aproximativ 2,50 cm. Pământul trebuie menținut cât mai umed, în mod constant, pentru ca semințele să germineze, apoi udați bine solul când vedeți că este uscat la suprafață, scrie HouseDigest.

Când se recoltează pepenii fără semințe

Numărul de zile necesare de la plantarea semințelor până la recoltarea fructelor mature variază în funcție de soi. Majoritatea pepenilor verzi are nevoie între 85 și 100 de zile pentru a fi gata de mâncat. Mai important decât să numărați zilele este să urmăriți semnele că pepenii au atins maturitatea maximă.

Ar trebui să aveți o pată galbenă pe partea de jos a pepenilor, iar fructul va suna a gol când îl loviți. Deoarece singura modalitate de a crește pepeni fără semințe este să îi intercalați cu cei cu semințe, este posibil să obțineți mai mulți pepeni decât aveți nevoie. Dacă doriți să știți care dintre pepeni au semințe, marcați coaja celor însămânțați cu un „S” folosind un marker permanent.