Intenţia organizatorilor acestui eveniment încadrat în tendinţa actuală de protecţie a mediului este de a crea prin practica artistică o punte de legătură între domeniul teoretic şi domeniul educaţional. PLANT ART 2012 cuprinde studii de desen, compoziţii decorative modulare, fotografii şi imprimeuri pe material textil, toate având ca model structuri naturale vegetale colectate din Grădina Botanică „D. Brândza” din Bucureşti.    
La acest proiect au participat cadre didactice şi studenţi de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (Departamentul de Arte şi Design Textil, Departamentul de Artă Murală, Departamentul de Teorie, Educaţie şi Cercetare), precum şi biologi din cadrul Grădinii Botanice „D. Brândza” din Bucureşti.
Expoziţia PLANT ART 2012 este organizată cu sprijinul Alpha Bank Romania, pe platforma dedicată proiectelor de responsabilitate socială cu focus pe mediu Alpha Green. Alpha Bank susţine încă din anul 2010 Grădina Botanică din Bucureşti, unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu sprijinul băncii fiind recenta redeschidere a Serei Vechi din cadrul Grădinii Botanice.