Deputatul Alexandru-Ioan Andrei părăseşte grupul parlamentar al PSD. Plecarea acestuia a fost anunţată în plenul Camerei de preşedintele de şedinţă, Eugen Nicolicea. Alexandru-Ioan Andrei este deputat de Giurgiu.

„Am anunțat oficial conducerii Camerei Deputaților decizia de a părăsi grupul parlamentar PSD, devenind, astfel, deputat neafiliat. Nu a fost deloc o decizie ușoară, însă a fost o decizie necesară, dictată de cursul pe care l-a luat, în ultimii doi ani, politica dusă de PSD Giurgiu. O politică dominată de interese personale și de grup – în detrimentul celor ale alegătorilor -, de trădări și jocuri ”la două capete”, de marginalizare a celor care nu erau de acord cu direcția în care se îndrepta PSD Giurgiu…”, a scris cu câteva zile mai înainte deputatul pe Facebook.

Deputatul Alexandru Andrei anunțase din 11 februarie că va demisiona din grupul PSD, acuzând că deciziile partidului sunt luate pentru binele membrilor, nu pentru cel al cetățenilor, scrie ziare.com

„Astăzi, 11 februarie, am anunțat oficial conducerii Camerei Deputaților decizia de a părăsi grupul parlamentar PSD, devenind, astfel, deputat neafiliat. Nu a fost deloc o decizie ușoară, însă a fost o decizie necesară, dictată de cursul pe care l-a luat, în ultimii doi ani, politică dusă de PSD Giurgiu. O politică dominată de interese personale și de grup-în detrimentul celor ale alegătorilor -, de trădări și jocuri ‘la două capete’, de marginalizare a celor care nu erau de acord cu direcția în care se îndreptă PSD Giurgiu… În aceste condiții, am decis că este timpul să mă ‘rup’ de acest tip de politică, pe care nu o voi acceptă niciodată și să rămân deputat neafiliat, urmărind, în toată activitatea mea de parlamentar, să apăr interesele alegătorilor giurgiuveni”, a scris pe Facebook Alexandru Andrei. 
  
În ultimele săptămâni mai mulți social-democrați au demisionat din PSD, cei mai mulți ducându-se la partidul lui Victor Ponta, Pro România. 

Deputatul de Timiș Adrian Pau a anunțat înainte de CEX-ul PSD că adera la Pro România, deoarece nu se mai „regăsește” în partidul condus de Liviu Dragnea.

Și fostul premier Mihai Tudose a anunțat că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. La fel a făcut și deputatul Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei. 

Recent, chiar fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, s-a înscris în Pro România. El a precizat că va coordona campania formațiunii pentru alegerile europarlamentare din luna mai și că sloganul sau este „mai puține vorbe și mai multă muncă”.