Perioada dificilă prin care trece PSD pare a nu se apropia de final. Dacă luni seara Lia Olguța Vasilescu anunța la un post de televiziune că social-democrații sunt departe de a avea majoritatea în Parlament și că fac eforturi pentru a strânge numărul de voturi necesare pentru a putea avea succes cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iată că marți rândurile PSD s-au mai subțiat în Parlament cu un scaun de deputat.

Astfel, deputatul PSD Marius Sorin Bota a ales să treacă la Platforma Social Liberală, partidul înfiinţat de Alex Coita şi Ilan Laufer. Anunțul a fost făcut chiar de unul din fondatorii partidului.

”Domnul deputat Marius Sorin Bota a decis să se alăture, începând de astăzi, Platformei Social Liberale. Din acest moment, proiectul de țară România 10 în 10 are o voce în Parlament.

Mai așteaptă și alți parlamentari

Sorin este unul dintre cei mai importanți experți în domeniul transporturilor din România și a luptat din Parlament pentru a promova interesele businessului românesc. Cu o experiență de 19 ani în mediul decizional și 12 ani ca parlamentar, noul nostru coleg a elaborat singura formă funcțională a legii parteneriatului public privat din România, a jucat un rol major în negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană și a modernizat piața de capital din țara noastră”, a scris marti Alex Coita pe Facebook.

”Platforma Social Liberală este deschisă către toți parlamentarii care doresc să se unească în jurul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani”, a completat Coita.