Camera Deputaților dă miercuri votul final pe modificările Codurilor penale. Dezbaterile care au avut loc cu o zi în urmă în comisia specială condusă de Florin Iordache, unde s-au analizat articolele declarate neconstituţionale de judecătorii CCR, au provocat un fost un scandal monsru între parlamentari.  Propunerile parlamentarilor Opoziţiei au fost respinse pe bandă rulantă. Un subiect firbinte l-a reprezentat amânarea dezbaterilor pe amendamentele celor două acte normative până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia în România. Pentru ca cele două coduri să fie adoptate în forma dorită de PSD-ALDE, va fi nevoie de voturile UDMR şi ale minorităţilor.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiției a adoptat, marți, un raport de modificare a Codului de Procedură Penală. Parlamentarii au eliminat din varianta adoptată de Senat mai multe articole declarate neconstituționale de CCRÎn cazul adoptării, codurile penale vor ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Opoziția a anunțat că va ataca din nou la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Tot astăzi, Klaus Iohannis se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, discuţiile urmând să vizeze şi modificările la Codurile penale. „Voi avea o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, întâlnire solicitată de cei din Comisie, şi cu siguranţă vom discuta şi situaţia Codurilor”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.