PSD se află la un pas de a pierde puterea. Ultimele calcule sunt de-a dreptul explozive. Dacă ALDE iese de la guvernare, se declanșează un adevărat cutremur. PSD își pierde majoritatea în Camera Deputaților, acolo unde se discută, printre altele proiecte de lege din domeniul Justiţiei, Finanţe sau Administraţie.

Din cele 329 de locuri din Camera Deputaţilor PSD deţine 139, în timp ce ALDE are 19. La Opoziţie, PNL are 69 de deputaţi, USR 27, Pro Europa 23, PMP 12, UDMR 21, minorităţi 17. În prezent, PSD + ALDE adună împreună 158 de voturi, în timp ce, Opoziţia, dacă ar fi unită, ar avea 171 de deputaţi. Cu toate astea, coaliţia PSD-ALDE a mai primit voturi în trecut de la UDMR sau minorităţi, conform adevarul.ro.

Dacă ALDE pleacă de la guvernare, PSD ar fi aproape de catastrofă. O Opoziţie unită cu tot cu ALDE, Pro Europa, UDMR şi minorităţi ar aduna 190 de voturi, în timp ce PSD ar avea doar 139. Nici în cazul în care PSD ar primi voturi UDMR nu ar reuşi să devanseze o Opoziţie formată din PNL, USR, Pro Europa, ALDE, PMP şi minorităţi, mai spune sursa citată.