TVR i-a adus la cunoștință jurnalistei Andreea Dumitrescu faptul că va fi mutată de pe domeniile pe care activa, pe motiv că ar fi prea agresivă. De doi ani de când este la TVR, aceasta a acoperit subiectele PSD, Parlament și Curtea Constituțională. 

Potrivit paginademedia, Andreea Dumitrescu a fost chemată, astăzi, la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Jurnalistei i s-a reproșat că ar fi „prea agresivă”. Ca atare, i s-a oferit o variantă de „compromis”: un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile, moment în care Andreea Dumitrescu a anunțat că în această situație, își va da demisia.

Decizia TVR vine după ce ieri, jurnalista Andreea Dumitrescu a avut pe post o serie de subiecte printre care și discuțiile de la Biroul Politic al PSD, acolo unde i-a adresat mai multe întrebări prim-ministrului Viorica Dăncilă. 

Episodul vine la doar o săptămână distanță de la momentul în care Eugen Teodorovici certa o altă jurnalistă a postului public de televiziune, pentru maniera în care a prezentat o știre.

Ministrul a declarat că este nemulțumit de cum a relatat televiziunea publică o știre despre majorarea alocațiilor și a amenințat postul că „o să vedem noi exact ce și cum”.

Dacă şi TVR-ul…mă uitam la câteva dintre ştiri. Ştirea cu alocaţiile, de exemplu. Știrea cum a fost: a făcut amendamentul PNL. Şi avem intervenţia unui membru al PNL-ului, dar nicio intervenţie…“, a declarat ministru Finanţelor, la TVR 1.

Jurnalistul i-a replicat că ştirea a început chiar cu declaraţiile premierului Viorica Dăncilă.

„Încă o dată – facem şi pe banii publici astfel de dezinformări, să spunem aşa….O să vedem noi exact ce şi cum, care este situaţia, din păcate“, a replicat Teodorovici.

După cum avea să se demonstreze ulterior în plan public, materialul la care făcea referire Eugen Teodorovici fusese prezentat într-o manieră obiectivă după toate standardele jurnalistice existente.