Premierul Emil Boc are la dispoziţie 24 de ore să-şi revină din momentul de slăbiciune pe care l-a avut când a decis să-l dea afară din Guvern pe Dan Nica. În caz contrar, Coaliţia se rupe.

Conducerea Partidului Social Democrat a decis să-l susţină pe Dan Nica, întrucât premierul nu a avut nici un motiv să decidă remanierea ministrului de Interne. „Premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Reprezentanţii PSD spun că decizia premierului aruncă România într-o criză politică. “Dacă premeirul îşi revine din momentul de slăbicune Protocolul nu este încălcat şi Coaliţia îşi va vedea de drum până cel puţin după alegeri. Dacă Boc nu îşi revine, protocolul e încălcat şi va fi o criză guvernamentală”, a arătat Niculescu Duvăz.

Nica spune că Băsescu şi Boc aruncă ţara în criză politică

La rândul său, ministrul de interne, Dan Nica, a spus că remaniera sa este „un atac care aruncă România într-o criză politică extreme de periculoasă, iar suprapusă peste criza economică poate avea consecinţe grave, responsabilitatea revenind lui Băsescu şi Boc”.

Decizia de a reconfirma susţinerea pentru Dan Nica în funcţia de ministru de Interne sau depunerea demisiilor în bloc a miniştrilor PSD şi ieşirea de la guvernare au fost cele două scenarii discutate în BPN al PSD, după ce Emil Boc l-a revocat din funcţie pe Nica.

Liderii PSD se vor întâlni în Comitetul Executiv la orele 17.00.

DETALII:
Citeşte şi Traian Băsescu invită PSD şi PDL să-şi bage picioarele în apă rece.