PSD joacă tare. Deși Raportul GRECO este devastator pentru România și cere desființarea Secției Speciale, Florin Iordache nici nu se gândește la acest lucru. Acesta bate cu pumnul în masa și scindează PSD-ul.

„Nu sunt de acord și vă spun de ce. Din acest club fac parte și Franța și Anglia și Germania. Și Anglia și Germania și Franța au o serie de recomandări pe care nu le-au transpus și nu au de gând să le transpună. Atât timp cât suntem o țară independentă, cât avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislația. În acest club putem funcționa foarte bine cu Secția întărită, care asigură o anumită siguranță și independența reală a justiției”, a fost poziția lui Florin Iordache.

El susține că oficialii europeni au o problemă doar cu Secția Specială, fără a vedea însă alte lucruri care nu funcționează. „Atâta timp cât Greco a observat, spre exemplu, numai Secția Specială și deranjează foarte tare Secția Specială și GRECO nu a observat marile probleme din Justiție, mă refer aici la protocoale, mă refer la constituirea completelor, la influențarea și nerespectarea legii de cei care înfăptuiesc justiția, sunt niște chestiuni de o gravitate foarte mare. Nu intenționăm și nu am intenționat să desființăm Secția Specială. De ce această Secție când exista la DNA era mai bună? Această Secție, așa cum este, trebuie să funcționeze mai bine, mai rapid, astfel încât acolo unde sunt probleme această Secție să se ocupe de ele. Pe zona Secției nu putem interveni decât a ajuta pentru o mai bună operaționalizare și funcționare”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Potrivit acestuia, Raportul Greco cere ca Secția să fie operaționalizată cu un număr suficient de ofițeri de poliție și de cadre din ANAF astfel încât cercetările să nu dureze foarte mult.

Singura recomandare de care vor ține cont cei din PSD este legată de conduita parlamentarilor. Florin Iordache a ținut să precizeze că anumite lucruri sunt inacceptabile și ele nu vor fi implementate. „O serie de recomandări vor fi implementate, Codul de conduită există la Camera Deputaților și nu există la Senat, acest Cod de Conduită trebuie implementat și la Senat”, a subliniat Iordache, anunță europalibera.org.

Și asta nu e tot. Și fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, și-a ieșit din minți după publicarea raportului. După ce ieri șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a cerut demisii ca urmare a concluziilor raportului, și ministrul Justiției, Ana Birchall, a cerut instituțiilor vizate să își facă o evaluare și să ia măsuri, Ștefănescu cataloghează concluziile ca fiind ilogice și bizare.”Expertii” āstia de la GRECO juri ca sunt de pe la noi. Atat de ilogica si de bizara este recomandarea lor! Bine ca nu ne cer sa ne desfintam cu totii. Ca unii aplaudau si asta !”, scrie Codrin Ștefănescu pe o rețea de socializare.