Compania de credite de consum Provident Financial România a anunţat miercuri inaugurarea sucursalei din Ploieşti, în cadrul unui eveniment la care au participat Excelenţa Sa Robin Barnett, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi oficialităţi ale municipiului Ploieşti.

„Prin inaugurarea acestei sucursale, a doua din 2009, Provident îşi continuă planurile de dezvoltare în Ploieşti şi în zonele limitrofe. Circa 15.000 de prahoveni au apelat la serviciile noastre de la începutul activităţii, în octombrie 2006. Sucursala din Ploieşti gestionează în acest moment,  prin cei 12 angajaţi ai săi şi circa 90 de reprezentanţi, un portofoliu de peste 5.500 de clienţi”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al companiei.

La rândul său, domnul Robin Barnett, Ambasadorul Marii Britanii în România, a subliniat că „Provident constituie un exemplu excelent de companie britanică cu performanţe deosebite în România. Prin modelul său unic de afaceri, bazat pe o experienţă de 130 de ani în Marea Britanie, Provident demonstrează că poate face faţă cu succes unui context economic dificil.”

Deschiderea oficială a sucursalei din Ploieşti, care, din punct de vedere administrativ, centralizează operaţiunile din Buzău, Câmpina, Râmnicu Sărat şi Urziceni, confirmă creşterea sănătoasă şi controlată a operaţiunilor Provident din această zonă geografică. În 2008, anul cu cea mai puternică extindere, Provident a investit aproape 20 milioane de euro în deschiderea de noi sucursale şi extinderea operaţiunilor.

Provident Financial România este specializată în acordarea de împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, direct la domiciliul clientului. Creditele sunt acordate fără giranţi în maximum 48 de ore de către reprezentanţii companiei, care vizitează apoi clientul în fiecare săptămână pentru a încasa ratele. Împrumutul la domiciliu se adresează oamenilor care apreciază acest sistem de finanţare simplu, rapid şi transparent, venind de asemenea în întâmpinarea nevoilor oamenilor cu venituri moderate.

„Dată fiind importanţa creditului în societatea actuală, încercăm să extindem beneficiile acestui produs şi către segmente de piaţă adesea trecute cu vederea de alte instituţii financiare. Totodată, scopul nostru este să oferim împrumuturi într-un mod responsabil şi bine gestionat, astfel încât să ne asigurăm pe cât posibil că împrumutăm sume de bani pe care clienţii îşi permit să le restituie”, a adăugat Russell Johnsen.

Clienţii pot împrumuta iniţial între 400 la 2.500 de lei pe o perioadă de până la 52 de săptămâni. Clienţii existenţi, care au dovedit că au capacitate de plată, pot solicita împrumuturi de până la 3.000 de lei. Costul total pentru împrumut este stabilit printr-un contract de credit foarte transparent, iar suma datorată nu poate creşte.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance, care are peste două milioane de clienţi în şase ţări, pe două continente.

Provident Financial România sprijină primul program de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul se desfăşoară sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi este derulat în parteneriat cu APC România şi Junior Achievement România.