Circa 15.000 de oameni, între care 7.000 de basarabeni şi 1.000 de români din diaspora, dar şi protestatari care sunt împotriva Jandarmeriei, vin pe 1 Decembrie la Marşul Unirii de la Alba Iulia, notează Mediafax.

George Simion, preşedintele Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, unul dintre organizatorii marşului, spune că Marşul Unirii va da startul Zilei Naţionale a României, iar prin intermediul lui se doreşte transmiterea unui mesaj de solidaritate, acela că românii sunt uniţi.

”Sigur vor fi 15.000 de oameni. Din diaspora vor fi 1.000, din Republica Moldova vreo 7.000 de persoane. Din toate judeţele ţării va fi cel puţin un autocar. Dăm start Zilei Naţionale şi transmitem un mesaj că românii sunt uniţi, au 364 de zile pe an în care se ceartă, dar acum, şi diaspora şi basarabenii şi ardelenii şi oltenii vin pentru o zi a unităţii. Va fi ceva nemaivăzut până acum. O sărbătoare a poporului. Pe parcursul marşului vor fi cântece patriotice. Nu venim să protestăm împotriva a ceva, nu venim să ne luăm de ceva, venim doar să marcăm Ziua Naţională şi acesta e mesajul tuturor, şi suporteri de fotbal, şi basarabeni, şi ardeleni, şi olteni, şi moldoveni şi oamenii din diaspora. Toţi venim doar pentru sărbătoarea de 1 Decembrie pentru a oferi o imagine identică cu cea din 1918 (…) Sărbătorim cei 100 de ani şi desigur dăm de ştire că ţara nu este întreagă, că Basarabia nu e unită cu ţara cum a fost în 1918, dar în primul rând împlinirea a 100 de ani de când România a fost întreagă”, a spus George Simion, citat de Mediafax.