Potrivit unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale – Meridian, salariații din sistemul feroviar vor organiza un miting de amploare în data de 4 aprilie, nespecificându-se în ce fel va fi afectat orarul de funcționare al trenurilor.

Sindicatele vor cere adoptarea de urgenţă a Statutului Personalului Feroviar, rezultate concrete privind alocarea fondurilor europene, numirea unui ministru al transporturilor competent, creşterea salariilor ceferiştilor cu 50%, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 şi a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, precum şi accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România şi care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană.

De asemenea, angajații din sistemul feroviar cer acordarea compensațiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, pentru ca CFR Călători să nu mai înregistreze pierderi artificiale.