‘În legătură cu cele două proiecte pe care le discutăm azi (OUG privind plata unor drepturi salariale cu titluri executorii, n.r.) noi propunem ca suma de circa două miliarde de lei să o plătim eşalonat astfel: 34% în 2012, 33% – în 2013 şi 33% în 2014’, a afirmat Gherghina.

În replică, Ştefan Viorel, preşedintele Comisiei de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, a atenţionat că în contextul în care Guvernul ăşi propune să modifice titluri executorii, lucrurile sunt neconstituţionale.

‘În ce temei îşi permite Guvernul să modifice un titlu executoriu? Guvernul va fi pus în situaţia să onoreze toate titlurile executorii care vor fi date de către toate instanţele din ţară. Propunerea de amânare a plăţilor obţinute în instanţă este neconstituţională. Înseamnă că dumneavoastră aţi programat în bugetul mult-anual în care aţi trecut cum veţi cheltui 6 miliarde de euro’, a subliniat Ştefan Viorel.

Marţi, în cadrul unei şedinţe comune ale Comisiilor Buget Finanţe, de Muncă şi Juridică, membrii acestora au votat cu 24 de voturi ‘pentru’ şi 20 ‘împotrivă’ un raport comun prin care Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2010 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.45/2010 să fie incluse în modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
SURSA: Agerpres