Noua achiziție duce numărul centrelor comerciale deținute de grupul Fiba la nouă, printre care se numără București Mall și Plaza România.

Aflat în regiunea Marmara, la 45 de kilometri de Bursa, Inegöl Shopping Mall are 60.000 de metri pătrați de construcție într-un spațiu de 70.000 de metri pătrați. Cel mai mare mall în aer liber din Turcia reprezintă un reper în domeniul arhitecturii centrelor comerciale. Are o suprafață închiriabilă de 33.000 de metri pătrați, 77 de branduri și magazine și 1.000 de locuri de parcare.

Creat în 1987 de către Husnu M. Ozyegin, Fiba Group deține la ora actuală nouă mall-uri, clădiri de birouri și clădiri rezidențiale în mai multe țări. Grupul derulează operațiuni în Turcia, China, Moldova și România. Portofoliul comercial al companiei totalizează o suprafață închiriabilă de 500.000 de metri pătrați.

Fiba a cumpărat în 2005 pachetul majoritar de acțiuni al Anchor Retail Investments, proprietarul Anchor Grup SA, care deține centrele comerciale București Mall și Plaza România.

Husnu M. Ozyegin este al doilea cel mai bogat om din Turcia cu o avere estimată de revista americană Forbes la 2 mld. dolari.