Scrisoarea de intenţie a fost semnată în 10 iunie 2016, potrivit ultimului raport financiar al companiei-mamă Africa Israel Properties. Nu a fost dezvăluit numele potenţialului cumpărător, însă se precizează că preţul de vânzare al primelor trei clădiri de birouri din cadrul AFI Park va fi de 92,7 mil. euro. Dacă tranzacţia se va finaliza, compania va încasa un profit brut de 6,5 mil. euro şi va genera un cash flow de 46,7 mil. euro, potrivit raportului. Tranzacţia se va semna la un randament investiţional (yield) record pentru ultima perioadă de 7,75%.

Scrisoarea de intenţie cuprinde şi opţiunea de vânzarea a clădirilor 4 şi 5 din cadrul complexului AFI Park la acelaşi randament investiţional.

Oficiali AFI Europe România nu au putut fi contactaţi până la publicarea acestei ştiri.

Curtat de rivali

În primăvara acestui an, o parte din şefii Melisron, companie controlată de Liora Ofer – descendenta celei mai bogate familii israeliene cu rădăcini româneşti, au vizitat România pentru a analiza proprietăţile locale ale AFI Europe.

Presa israeliană scria la acea dată că Melisron este interesată să cumpere compania AFI Europe de la Lev Leviev. Sursele Globes arătau că Melisron era dispusă să plătească circa 415 mil. euro pentru AFI Europe, în timp ce Africa-Israel cere peste 460 mil. euro.

Publicaţia israeliană Globes menţiona, de asemenea, faptul că grupul lui Lev Leviev s-a confruntat cu dificultăţi financiare în ultimii ani şi trebuie să vândă din proprietăţi pentru a-şi plăti deţinătorii de obligaţiuni. 

CITIŢI şi Negocieri între magnaţi: AFI Cotroceni ar putea fi cumpărat de moştenitoarea celei mai bogate familii israeliene