A&D Pharma a lansat o divizie de servicii medicale private, denumită Anima Speciality Medical Services, mizând pe cererea în creştere de pe acest segment al pieţei româneşti, se arată într-un comunicat al companiei.

Anima va furniza servicii private de sănătate către clienţii persoane fizice şi către companii, în parteneriat cu o echipă de medici şi profesionişti în domeniu, se spune în anunţul publicat marţi seară pe bursa de la Londra.

Grupul va dezvolta în România o reţea de clinici şi unităţi de servicii medicale private.

A&D Pharma este o companie de tip holding, înregistrată în Olanda, care deţine cea mai mare parte a activităţilor în România. Principalele divizii ale grupului sunt Mediplus (distribuţie), lanţul de farmacii Sensiblu şi compania A&D Pharma Marketing&Sales.

Acţionarul principal al A&D Pharma, cu o participaţie de 59%, este compania Sograno, înregistrată în Olanda, 34% din titluri sunt tranzacţionate pe piaţa de capital, iar restul de 7% din acţiuni este împărţit între actuali şi foşti directori executivi ai grupului.

Fondatorii grupului au mai investit pe piaţa serviciilor medicale din România în clinica Diagnosis, prin intermediul fondului de investiţii Gemisa.

Piaţă de 400 de milioane de euro

Afacerile A&D Pharma au crescut în primele nouă luni ale anului trecut cu 12% faţă de perioada similară a lui 2008, la 1,542 miliarde lei.

Piaţa serviciilor medicale din România a fost evaluată de companiile de profil la 400 milioane de euro în 2009, în creştere cu 5-10% faţă de anul anterior.

Printre companiile care activează în acest sector se numără Medicover, CMU, Medlife, Medsana, Romar, etc.

SURSA:Mediafax