“Federaţia este cea care îşi asumă greul organizării, însă noi vom fi alături de organizatori pentru a avea în final un spectacol grandios şi sperăm o nouă victorie. Îmi exprim satisfacţia în ceea ce priveşte colaborarea ministerului cu Lucian Bute. A fost o decizie foarte inspirată. Ne bucurăm că avem în sfârşit ocazia să arătăm că domnul Bute este în primul rând român”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Meciul va fi disputat pe 9 iulie, în Capitală. ”Eu am promovat mereu România şi o voi face cu atât mai mult acum, când am încheiat acest protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Îi mulţumesc doamnei ministru pentru oportunitatea de a promova România astfel”, a declarat Lucian Bute. ”A fost un vis care este pe cale să se realizeze. Toate privirile vor fi aţintite asupra României”, a adăugat acesta.

Promovarea României ca destinaţie turistică, sub însemnele brandului de turism, se realizează, în cadrul meciurilor jucate de Lucian Bute, pe tot parcursul anului 2011, în baza unui parteneriat încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Lucian Bute. Sportivul nu a fost remunerat pentru acest parteneriat, însă Elena Udrea a declarat anterior că parafarea colaborării dintre MDRT și Bute prevede și susținerea de către minister a unui meci la București.

MDRT are un fond de promovare de 75 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.